Глава МЗС Естонії: Санкції проти Білорусі скорочують можливості РФ

Понеділок, 1 липня 2024, 20:25 - Андрій Синявський

Міністр закордонних справ Естонії Маргус Цахкна заявив, що посилення Євросоюзом санкцій проти Білорусі перешкоджатиме ухиленню від них Росією.

[SOURCE]Як пише "Європейська правда", про це повідомляє Postimees.

Глава зовнішньополітичного відомства заявив, що після того, як 1 липня набули чинності ці обмеження, ухилятися від санкцій проти РФ буде набагато складніше.

За його словами, додаткові санкції проти Білорусі краще, ніж раніше, прив'язані до обмежувальних заходів щодо Росії.

У ЄС почали діяти підвищені імпортні мита на зерно з РФ і Білорусі

"Тим самим скорочуються можливості РФ за допомогою Білорусі отримувати доступ до низки товарів, які потрібні Росії на полі бою в агресії проти України", – зазначив Цахкна.

Глава МЗС визнав, що, хоча ЄС запровадив проти РФ широкі санкції, через Білорусь Москва все ж отримувала необхідні для війни матеріали.

Рада ЄС 29 червня ухвалила санкції проти білоруської економіки, які покликані віддзеркалити деякі з обмежувальних заходів проти Росії і таким чином вирішити проблему обходу санкцій. 

Нагадаємо, Рада ЄС у понеділок, 24 червня, також ухвалила 14-й пакет економічних та індивідуальних обмежувальних заходів проти РФ, які вперше після повномасштабного вторгнення Росії в Україну передбачають санкції проти російського газу.

Серед осіб, на яких розширили санкції Євросоюзу у рамках 14-го пакета, опинилися матір очільника Чечні Рамзана Кадирова, очільник Військово-морського флоту РФ та багато інших російських посадовців, а також табір "Артек" та актор Іван Охлобистін.