Байден: Україна зможе зупинити Путіна

Новини — Середа, 10 липня 2024, 02:15 — , з Вашингтона

Президент США Джо Байден вважає, що зупинити путінську агресію – це задача, яка під силу українській армії.

Про це він заявив у виступі на відкритті саміту НАТО у Вашингтоні, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

Байден наголосив, що Північноатлантичний альянс "зараз сильніший ніж будь-коли", нагадавши також про вступ до НАТО Фінляндії та Швеції, а також про значне посилення так званого "східного флангу НАТО". Поза тим, збільшення армії США та союзників на східному кордоні Альянсу не є достатнім, щоби зупинити агресивні дії Кремля, вважає він.

"Путін не хоче нічого меншого ніш повне підкорення України. Він хоче покласти край українській демократії, зруйнувати українську культуру і стерти Україну з карти світу. І ми знаємо, що Путін не зупиниться в Україні", – пояснив президент США, після чого додав, що переконаний в неуспіху російського лідера.

Реклама:

"Не сумнівайтеся: Україна може зупинити Путіна – і вона це зробить", – заявив Байден.

За його словами, сили оборони України зможуть досягнути цього результату "разом з нашою колективною підтримкою", яку вони вже мають.

Як розповідала "Європейська правда", у ніч на середу президент США оголосив про надання Україні нових систем Patriot, однак виявилося, що не всі оголошені постачання є новими. Згодом у Білому домі пояснили, які ще системи ППО вони нададуть Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: