Під парламентом Грузії провели акцію з осудом російських злочинів в Україні після удару по "Охматдиту"

Фото
Новини — Середа, 10 липня 2024, 11:29 —

Активісти ввечері 9 липня організували під стінами парламенту Грузії акцію-нагадування про злочини Росії в Україні з кадрами удару по лікарні "Охматдит" у понеділок. 

Як повідомляє "Новости-Грузия", акцію зібрала ініціатива Ukrainian Activists In Georgia як прояв солідарності з українцями після масованої ракетної атаки 8 липня, внаслідок якої загинули понад 40 людей. 

Зібрання анонсували як мовчазну акцію у пам’ять про загиблих, без жодних промов. Людей закликали приносити фотографії, лампадки і дитячі іграшки. 

Згодом грузинські активісти та ЗМІ опублікували кадри з самої акції. 

Реклама:

На подію прийшло приблизно кілька десятків людей, деякі – з дітьми.

Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі засудила атаку, зазначивши, що це вкотре продемонструвало, якими методами Росія веде війну проти України та які наслідки це має. 

Нагадаємо, акція українських активістів у Берліні затьмарилася обуренням довкола вимоги поліції утриматись від промов українською. Де-факто окремі промовці все ж говорили українською.

У поліції пояснили вимогу неможливістю знайти перекладача для правоохоронців за такий короткий час, тоді як повноваження зобов'язують їх контролювати, щоб під час масових заходів не лунали протизаконні заклики.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: