Під парламентом Грузії провели акцію з осудом російських злочинів в Україні після удару по "Охматдиту"

Середа, 10 липня 2024, 11:29 - Марія Ємець

Активісти ввечері 9 липня організували під стінами парламенту Грузії акцію-нагадування про злочини Росії в Україні з кадрами удару по лікарні "Охматдит" у понеділок. 

Як повідомляє "Новости-Грузия", акцію зібрала ініціатива Ukrainian Activists In Georgia як прояв солідарності з українцями після масованої ракетної атаки 8 липня, внаслідок якої загинули понад 40 людей. 

Зібрання анонсували як мовчазну акцію у пам’ять про загиблих, без жодних промов. Людей закликали приносити фотографії, лампадки і дитячі іграшки. 

Згодом грузинські активісти та ЗМІ опублікували кадри з самої акції. 

На подію прийшло приблизно кілька десятків людей, деякі – з дітьми.

Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі засудила атаку, зазначивши, що це вкотре продемонструвало, якими методами Росія веде війну проти України та які наслідки це має. 

Нагадаємо, акція українських активістів у Берліні затьмарилася обуренням довкола вимоги поліції утриматись від промов українською. Де-факто окремі промовці все ж говорили українською.

У поліції пояснили вимогу неможливістю знайти перекладача для правоохоронців за такий короткий час, тоді як повноваження зобов'язують їх контролювати, щоб під час масових заходів не лунали протизаконні заклики.