Кулеба – Сійярто: Мирні ініціативи не можуть ґрунтуватися на російських наративах

Фото
Новини — Середа, 10 липня 2024, 15:10 —

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба зустрівся зі своїм угорським колегою Петером Сійярто.

Як пише "Європейська правда", про це глава МЗС України повідомив у X (Twitter).

За словами Кулеби, він поінформував колегу про ситуацію на фронті, а також про підготовку до другого Саміту миру.

"У цьому контексті я підкреслив, що жодні мирні ініціативи не можуть ґрунтуватися на російських наративах", – зазначив він.

ЗМІ: ЄС занепокоєний "мирними вояжами" Орбана – питання обговорять у середу

Міністр закордонних справ наголосив, що російський удар по дитячій лікарні "Охматдит" ще раз продемонстрував, що задобрювання лідера РФ Владіміра Путіна не приносить результатів, оскільки той прагне війни, і "ми повинні спільно змусити його прийняти справедливий і тривалий мир".

Кулеба вказав, що у розвиток домовленостей, досягнутих під час нещодавнього візиту прем'єра Угорщини Віктора Орбана до Києва, вони також обговорили подальші спільні кроки для розвитку двосторонніх відносин.

Раніше повідомляли, що в ЄС заговорили про покарання Угорщини та уряду Віктора Орбана за його міжнародну активність, у тому числі – за фейкове "посередництво" щодо припинення війни в Україні.

Нагадаємо, у понеділок президент Володимир Зеленський пояснив, чому глава уряду Угорщини Віктор Орбан не може бути посередником між Україною і Росією.

Віктор Орбан після поїздки до Москви розповів, як до останнього приховував ці плани від західних союзників, та пообіцяв більше "несподіваних зустрічей" найближчим часом.

Читайте також: За "миром" до Путіна: що стоїть за поїздкою Орбана до Москви після зустрічі з Зеленським.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: