Зеленський анонсував рішення щодо F-16 для України і дві нові безпекові угоди

Новини — Середа, 10 липня 2024, 16:29 —

Президент України Володимир Зеленський у Вашингтоні заявив, що незабаром очікується рішення, щодо літаків F-16 для України.

Про це, як повідомляє "Європейська правда", він заявив у зверненні з Вашингтона, розміщеному у Telegram.

Він зазначив, що вчора було рішення про ще п’ять Patriot і десятки інших систем ППО, сьогодні – рішення щодо літаків.

"Сьогодні продовжуємо роботу у Вашингтоні. Буде, зокрема, вже дуже скоро рішення щодо F-16. Збільшуємо кількість літаків, доступних Україні", – заявив Зеленський.

Реклама:

Також він анонсував і дві нові безпекові угоди.

"Там, в угодах, – підтримка санкцій проти Росії, підтримка нашого вступу в ЄС і НАТО, підтримка нашого захисту – наших воїнів, усіх наших людей, відбудови – усе це ми враховуємо в безпекових угодах саме так, як потрібно", – сказав він, не уточнивши про які країни йдеться.

Зеленський також анонсував щонайменше десять перемовин із лідерами країн. "Сьогодні ж будуть зустрічі в Конгресі США – обидві партії, обидві палати. Ми цінуємо американську підтримку і будемо сьогодні говорити про те, як додати нашій взаємодії з Америкою ще більше хороших результатів – бажано далекобійних і далекосяжних", – зазначив він.

Як відомо, на вашингтонському саміті НАТО не очікується запрошення Україні приєднатись до Альянсу.

Як розповідала "Європейська правда", у ніч на середу президент США оголосив про надання Україні нових систем Patriot, однак виявилося, що не всі оголошені постачання є новими. 

Згодом у Білому домі пояснили, які ще системи ППО вони нададуть Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: