Блінкен: Стратегія Росії з підриву Альянсу через диверсії не спрацює

Новини — Середа, 10 липня 2024, 17:15 —

Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що в НАТО усвідомлюють загрозу гібридних атак з боку Росії, спрямованих на підрив єдності Альянсу, і вживають кроків, аби її зірвати.

Про це він сказав на заході NATO Public Forum у межах саміту Альянсу у Вашингтоні в середу, 10 липня, повідомляє "Європейська правда".

Блінкен зазначив, що для протидії гібридним загрозам НАТО "має робити – і робить те, що робив завжди: пристосовуватись", назвавши як приклад оновлення у 2022 році Стратегічної концепції Альянсу.

Він додав, що Стратегічну концепцію перетворювали в конкретні програми й плани, аби гарантувати, що НАТО здатен відповісти на гібридні виклики – що продовжать обговорювати на нинішньому саміті.

Реклама:

"Кожен член НАТО чітко це відчуває та усвідомлює. Той факт, що в останні місяці ми бачили атаки – підпали, диверсії, спроби вбивства, дезінформацію, кіберзагрози, – це не одиничні випадки. Це частина свідомої стратегії Росії з підриву нашої безпеки та згуртованості Альянсу", – наголосив держсекретар.

"Вона не спрацює, тому що ми бачимо її і реагуємо на неї", – додав Блінкен.

Європейські спецслужби ще кілька місяців тому попередили уряди своїх країн, що Росія планує диверсії по всьому континенту.

Нещодавно стало відомо, що військові бази США в Європі перейшли у підвищений режим готовності вперше за 10 років через появу розвідданих, що підтримувані Росією суб’єкти можуть готувати диверсії, спрямовані проти цих об’єктів та американських військових.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: