AP: США демонтують пірс для доставки допомоги в Газу

Середа, 10 липня 2024, 19:30 - Андрій Синявський

Пірс, побудований для доставки гуманітарної допомоги в сектор Гази, буде використовуватися протягом найближчих днів, перш ніж США його демонтують.

[SOURCE]Як пише "Європейська правда", про це AP на умовах анонімності повідомили кілька американських посадовців.

Це згорне проєкт Пентагону, якому вже давно перешкоджає погана погода, нестабільність у сфері безпеки та труднощі з доставкою продовольства до рук голодуючих палестинців.

ООН попереджає, що без нових поставок палива в тих небагатьох пекарнях Гази, що залишилися, вистачить лише на один-два дні роботи.

За оцінками ООН, неможливість доставити допомогу в Газу через ізраїльські обстріли призвела до "катастрофічного" рівня голоду, особливо серед дітей Гази.

Раніше Пентагон через погодні умови тимчасово демонтував пірс, побудований для доставки гуманітарної допомоги в сектор Гази.

Пірс вартістю 230 мільйонів доларів, який США позиціонували як тимчасове вирішення проблеми доставки гуманітарної допомоги в Газу, запрацював 17 травня. Однак вже наприкінці травня його тимчасово прибрали після того, як частина конструкції відламалася.

Про відновлення роботи пірсу знову оголосили 21 червня. Раніше за його допомогою в Газу доставили понад 8600 тонн продовольства.