Зеленський зустрівся із Шольцом і подякував за ППО

Новини — Середа, 10 липня 2024, 19:50 —

Президент Володимир Зеленський у кулуарах саміту НАТО у Вашингтоні в середу, 10 липня, зустрівся з канцлером Німеччини Олафом Шольцом.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомив Офіс президента.

Зеленський зазначив, що в умовах масованих обстрілів Росії важливим є постачання засобів протиповітряної оборони.

"Заява щодо постачання додаткових систем Patriot є важливою, і ми вдячні Німеччині та партнерам за такий крок. Водночас нам потрібно більше допомоги для протидії російським ударам із повітря: більше систем ППО та літаки F-16", – додав він.

Реклама:
Байден порахував "Патріотів": яку ППО отримає Україна та чи закриє небо допомога від США

Лідери України та Німеччини засудили російську атаку на дитячу лікарню "Охматдит", Зеленський подякував за готовність Німеччини прийняти її пацієнтів.

Також сторони обговорили ситуацію на фронті, підсумкми першого Саміту миру та використання заморожених російських активів.

Як повідомлялось, під час відкриття саміту НАТО президент США Джо Байден оголосив про постачання Україні п'яти систем ППО, зокрема Patriot.

4 з 5 "нових" систем ППО вже були оголошені раніше, а одна з них, німецька, вже поставлена на чергування ЗСУ. Однак обіцяна США додаткова система дійсно є новим постачанням. Раніше у США анонсували "дуже позитивну відповідь" на прохання України про сім Patriot під час саміту НАТО.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: