Боррель: Для ЄС немає іншого мирного плану, крім плану Зеленського

Новини — Четвер, 11 липня 2024, 15:18 — , з Вашингтона

Європейський Союз підтримує лише один мирний план, і це так звана "формула миру" Володимира Зеленського.

Про це голова європейської дипломатії Жозеп Боррель заявив, прибувши на саміт НАТО у Вашингтоні, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

Боррель відповів тим, хто скаржиться, що підтримка України лише продовжує війну.

"Якщо ми припинимо підтримувати Україну, війна, звісно, закінчиться. Але як? Капітуляцією України. З маріонетковим урядом у Києві, з тим, що український народ буде розбитий агресором. Це той шлях, яким ми хочемо закінчити війну?" – запитав він.

Реклама:

"Ні. Якщо ми не хочемо, щоб війна закінчилась таким чином, якщо ми не хочемо, щоб Україна була змушена здатися, бо вона не має можливостей продовжувати боротися, ми повинні продовжувати підтримувати Україну", – наголосив головний дипломат ЄС.

Він зазначив, що це є позицією Європейського Союзу.

"Увесь Європейський Союз підтримує цю позицію. І для всього ЄС немає плану, окрім плану Зеленського. Це єдиний мирний план для нас", – заявив Боррель.

Раніше Зеленський заявив про бажання провести другий Саміт миру ще цього року і висловив сподівання на підтримку США з цього питання.

Як повідомлялося, Зеленський очікує з липня на "нову конкретику" заради миру за підсумками першого установчого Саміту миру, що відбувся у Швейцарії 15-16 червня.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявляв, що Київ налаштований на те, щоб другий Саміт миру пройшов в одній із країн так званого Глобального Півдня.

Читайте також: Що змінить Саміт миру. Пояснюємо реальні наслідки, плюси та загрози після зустрічі у Швейцарії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: