FT: У Брюсселі підтвердили, що ручкання Орбана з Путіним суперечить договорам ЄС

Новини — Четвер, 11 липня 2024, 16:15 —

Юридична служба Європейського Союзу встановила, що переговори угорського прем’єр-міністра Віктора Орбана з Владіміром Путіним під час поїздки до Росії минулого тижня суперечить договорам ЄС.

Про це видання Financial Times дізналось від дипломатичних джерел у ЄС, повідомляє "Європейська правда".

Юридична служба ЄС у середу, 10 липня, повідомила державам-членам, що дії Орбана порушили договори Євросоюзу, які забороняють будь-які "заходи, які можуть поставити під загрозу досягнення цілей Союзу".

Бербок проїхалась по Орбану через його "миротворчі вояжі": Чоловіче его

Реклама:

Прем’єр Угорщини також порушив положення, яке закликає всіх членів здійснювати зовнішньополітичну діяльність "беззастережно в дусі лояльності та взаємної солідарності", додали співрозмовники FT.

Голова Європейської ради Шарль Мішель у коментарі Financial Times назвав поїздку Орбана до Москви "політичною помилкою", наголосивши, що за 10 років роботи в Євросоюзі "ніколи не бачив такої жорсткої реакції з боку 26 інших країн" на дії однієї.

Він додав, що зустрічався з Орбаном на саміті НАТО і перебуває в контакті з іншими лідерами ЄС, щоб вирішити, як діяти далі.

ЗМІ: На зустрічі послів ЄС Угорщині дали на горіхи за "мирні вояжі" Орбана

Раніше низка європейських лідерів розкритикували "миротворчий" візит Віктора Орбана до Москви. А голова Євроради Шарль Мішель наголосив, що Віктор Орбан не має мандата на взаємодію з Росією від імені ЄС.

Читайте також: Непокараний Орбан: як Угорщина "на чолі" ЄС ламає правила у переговорах про Україну

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: