Зеленський про далекобійні удари по РФ: це шалене питання, але є добрі сигнали

Новини — Четвер, 11 липня 2024, 21:28 — , з Вашингтона

Президент України Володимир Зеленський вважає, що Захід має зняти усі територіальні обмеження для застосування зброї Збройними Силами України.

Про це він заявив на спільній прес-конференції з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом, передає з Вашингтона кореспондент "Європейської правди".

Президент Зеленський наголошує, що Україна має завдавати як  упереджувальні удари по території Росії, так і удари у відповідь.

"Нам необхідно, щоби взагалі не було обмежень (на удари по території Росії – ЄП), якщо ми знаємо, звідки вони б’ють по нас", – пояснив він, висловивши впевненість, що дії ЗСУ на упередження здатні зберегти життя багатьох українців.

Реклама:

Також Зеленський наполягає на праві України уражати військові об’єкти, з яких раніше здійснювалися атаки на Україну. "Якщо вони нападають на нас, б’ють по нашій лікарні, то у мене є шалене питання – чому ми не можемо вдарити у відповідь", – пояснив він.

Володимир Зеленський додав, що очікує на позитивні рішення з цього приводу. "Ми отримали добрі сигнали від британського лідера (зустріч з прем’єром Британії Кіром Стармером відбулася напередодні – ЄП) і ми чекаємо на рішення", – заявив президент.

Генсек НАТО підтримав лідера України. "Ми маємо пам’ятати, що це загарбницька війна проти України, а право на самооборону також включає право на удари о військових об’єктах на території Росії", – пояснив він.

Раніше повідомлялося, що новий прем’єр Британії не проти ударів британською зброєю по Росії.

Про зміну влади у Британії читайте у статті "Вирок консерваторам, але не Україні"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: