Рада Україна-НАТО визнала посилення оперативної сумісності України з Альянсом

П'ятниця, 12 липня 2024, 01:36 - Сергій Сидоренко, з Вашингтона

Рада Україна-НАТО (РУН), що є ключовим органом співпраці України з Альянсом, ухвалила рішення за підсумками засідання на найвищому рівні, що відбулося перед завершенням саміту НАТО.

Про це повідомляє з Вашингтона кореспондент "Європейської правди".

У заяві РУН держави Альянсу ще раз підкреслили, що майбутнє України – в НАТО, а також підкреслили, що Україна "стає все більше оперативно сумісною та політично інтегрованою в Альянс".

Альянс підтвердив зобов’язання підтримки України у її переході до повної оперативної сумісності з НАТО. Зокрема, Альянс буде  "розробляти вимоги щодо оперативної сумісності з НАТО" і "підтримувати реформу сектора оборони і безпеки України та забезпечення довгострокової оперативної сумісності збройних сил" України і держав-членів Альянсу. 

Також Україна отримає допомогу, щоб привести оборонні закупівлі України у відповідність до найкращої євроатлантичної практики.

"НАТО далі підтримуватиме самооборону України шляхом надання терміново необхідного нелетального обладнання і предметів постачання через КПД, і ми вітаємо внески з боку партнерів", – йдеться також у рішенні.

Як повідомлялося, у четвер 23 держави та ЄС підписали безпековий компакт з Україною.

Про інші результати саміту читайте в статті, "що означає рішення саміту про членство України в Альянсі та 40 млрд для ЗСУ".