Байден: Не бачу зараз причин говорити з Путіним

Новини — П'ятниця, 12 липня 2024, 03:23 — , з Вашингтона

Президент США Джо Байден заявив, що не готовий говорити з російським лідером Владіміром Путіним, поки він не змінить свою поведінку.

Про це, як повідомляє "Європейська правда", він сказав на пресконференції після саміту НАТО у Вашингтоні.

Байден сказав, що не бачить у Путіна готовності до зміни поведінки.

"Я не бачу причин говорити з Путіним просто зараз. Не так багато він готовий зробити у сенсі зміни поведінки. Але немає світового лідера, з яким я не готовий взаємодіяти", – сказав Байден.

Реклама:

"Але чи Путін готовий говорити? Я не готовий говорити з Путіним, доки він не змінить свою поведінку", – наголосив президент США.

Він сказав, що Путін має проблему. "Він думав, що виграв війну, але досі захопив 17,3% території України. Вони не досягли успіху, вони зазнали жахливих людських втрат. Вони втратили понад 350 тисяч військових, вбитими чи пораненими. Понад мільйон освічених молодих людей залишили Росію", – перелічив він.

За його словами, ідея того, що Росія зміниться фундаментальним чином у найближчому майбутньому, нереалістична. Байден також додав, що РФ не зупиниться на Україні, і пригадав виступ Путіна перед вторгненням.

Американський президент повторив, що готовий говорити з будь-яким лідером, в тому числі Путіним, якщо Путін захоче говорити, "зателефонує мені".

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що безпосередньо перед початком широкомасштабного вторгнення РФ в Україну кремлівський лідер Владімір Путін розповідав йому, що Україна буцімто "належить" Росії.

ЗМІ повідомляли, що президент Франції Емманюель Макрон провів конфіденційні розмови з президентом США Джо Байденом і канцлером Німеччини Олафом Шольцом у лютому з метою переконати їх змінити стратегію Заходу у війні РФ проти України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: