Орбан провів із Трампом зустріч "щодо миру" в Україні

Фото, відео
Новини — П'ятниця, 12 липня 2024, 08:13 —

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан провів зустріч із майбутнім кандидатом у президенти США Дональдом Трампом, з яким обговорив "мирну місію" щодо України.

Як пише "Європейська правда", про це угорський прем'єр повідомив у Facebook.

Орбан відвідав маєток колишнього президента США Дональда Трампа Мар-а-Лаго у Флориді, що назвав "наступною зупинкою своєї мирної місії".

Реклама:

"Зустріч із президентом Трампом щодо миру. Хороша новина: він це зробить!" – зазначив Орбан.

Окремо прем'єр Угорщини опублікував відео, в якому можна побачити, як він прилітає до Флориди та зустрічається з колишнім президентом США.

Зі свого боку Трамп у мережі Truthsocial подякував Орбану та заявив, що мир має бути якнайшвидше.

"Дякую, Вікторе. Має бути мир, і якнайшвидше. Занадто багато людей загинуло у війні, яка ніколи не повинна була початися", – додав він.

Раніше ЗМІ повідомили, що Трамп не просив Орбана закласти основу для якоїсь мирної угоди між Україною та РФ, а візит угорського прем'єра у Флориду до майбутнього кандидата в президенти від республіканців є більше неформальною зустріччю.

Перед тим угорський міністр закордонних справ Петер Сійярто заявив, що в разі перемоги Дональда Трампа на президентських виборах у США "шанс на мир" в Україні може зрости.

За даними ЗМІ, для втілення цих ідей у команді Трампа нібито серйозно розглядають варіант "угоди з Кремлем", яка означала б відмову від вступу України та Грузії до НАТО і територіальні поступки України.

Тим часом у ЄС заговорили про покарання Угорщини та уряду Віктора Орбана за його міжнародну активність, у тому числі – за фейкове "посередництво" щодо припинення війни в Україні.

Читайте також: Непокараний Орбан: як Угорщина "на чолі" ЄС ламає правила у переговорах про Україну.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: