Болгарську партію можуть виключити з групи лібералів у Європарламенті через її лідера

Новини — П'ятниця, 12 липня 2024, 10:27 —

Болгарську партію "Рух за права і свободи" (ДПС), що посіла третє місце на останніх парламентських виборах, можуть виключити з групи лібералів у Європарламенті через її підсанкційного лідера Деляна Пеєвського.

Про це повідомляє болгарська служба "Радіо Свобода", пише "Європейська правда".

Стало відомо, що декілька партій-членів "Альянсу лібералів і демократів у Європі" (ALDE) – з  Нідерландів, Німеччини, Австрії, Словенії та Словаччини – надіслали керівництву листа із закликом посилено моніторити співголову "ДПС" Пеєвського, який вже давно є суперечливою політичною фігурою та потрапив під санкції США і Британії за корупційний вплив.

Текст листа містить натяки на те, що через Пеєвського подальше членство "ДПС" у лавах ALDE опинилося під питанням. 

Реклама:

Генеральний секретар ALDE Дідрік де Шецен підтвердив у коментарі BNR, що це справді не виключено, та зазначив, що ситуація "дуже серйозна", у тому числі через розкол у лавах "ДПС".  

Про лист стало відомо на тлі конфлікту всередині болгарської політсили – між Пеєвським та почесним головою партії Ахмедом Доганом. У четвер перший виключив усіх прихильних до Догана депутатів із парламентської фракції, за день після того, як Доган закликав до відставки Пеєвського як співголови політсили. 

Нагадаємо, за підсумками останніх парламентських виборів у Болгарії "ДПС" опинилась на третьому місці. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: