Шольц заступився за Байдена після серії обмовок

Новини — П'ятниця, 12 липня 2024, 12:56 —

Канцлер Німеччини Олаф Шольц висловив впевненість у когнітивних здібностях та політичній витривалості президента США Джо Байдена на тлі обговорень у Демократичній партії про можливе зняття його кандидатури на виборах.

Як пише "Європейська правда", про це він сказав в інтерв'ю PBS.

За його словами, було б великою помилкою недооцінювати Байдена. Очільник уряду ФРН назвав президента США "чудовим агітатором".

Канцлер Німеччини також високо оцінив лідерство президента Сполучених Штатів на чолі НАТО, назвавши його роль дуже важливою в останні роки й місяці.

Реклама:

"Я просто можу сказати вам з моєї точки зору, як людини, яка розмовляє з Байденом, що він дуже зосереджений і дуже інтенсивно робить те, що повинен робити президент США, щоб очолювати Альянс", – сказав Шольц.

Напередодні події за участю преси у четвер під час саміту НАТО у Вашингтоні підсилили враження, що питання до спроможності Байдена виграти вибори та далі обіймати президентську посаду можуть тільки наростати. 

Зокрема, Байден кілька разів обмовився, помилково назвавши "Трампом" віцепрезидентку Камалу Гарріс, та помилково назвав "Путіним" президента України Володимира Зеленського, коли запрошував його до слова, і потім повторив цю обмовку. Також помітили, що президенту доводилось часто прокашлюватись.

Сам Байден під час саміту вкотре повторив, що не бачить причин не балотуватися через свій вік і здоров'я.

Зі свого боку президент Франції Емманюель Макрон закликав не надто суворо судити президента США Джо Байдена за обмовки у виступах та зазначив, що під час тривалої розмови не помітив за ним якихось тривожних змін.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: