В уряді Німеччини не піддадуться на залякування РФ на тлі планів убивства гендиректора Rheinmetall 

Новини — П'ятниця, 12 липня 2024, 14:55 —

Берлін дуже серйозно ставиться до повідомлень про змову в Росії з метою вбивства генерального директора виробника зброї Rheinmetall і не злякається російських залякувань.

Про це заявила у п'ятницю міністерка внутрішніх справ Німеччини Ненсі Фезер, її цитує Reuters, пише "Європейська правда".

У четвер CNN і New York Times повідомили, що американська розвідка розкрила російський план вбивства Арміна Паппергера, генерального директора компанії Rheinmetall, яка виробляє артилерійські снаряди і військову техніку для України.

Цей замах був одним із серії російських планів вбивства керівників оборонної промисловості по всій Європі, які підтримують військові зусилля України, повідомляє CNN. Вашингтон поінформував Німеччину, і німецькі служби безпеки змогли захистити Паппергера.

Реклама:

"Ми не дозволимо Росії залякати себе і продовжимо робити все можливе, щоб запобігти російським загрозам у Німеччині", – заявила Фезер.

Компанія Rheinmetall прямо не підтвердила ці повідомлення, але в своїй заяві зазначила, що "завжди вживає необхідних заходів" для забезпечення безпеки, регулярно консультуючись з органами безпеки.

Кремль заперечив ці повідомлення як фейкові, засновані на анонімних джерелах, і заявив, що їх не можна сприймати серйозно.

Німецький оборонний концерн Hensoldt, який виробляє радарні технології для системи протиповітряної оборони IRIS-T, що використовується в Україні, заявив, що переоцінює свої заходи безпеки.

У квітні німецька влада заарештувала двох громадян російсько-німецького походження за підозрою у підготовці диверсійних атак, у тому числі на військові об'єкти США, з метою підірвати військову підтримку України.

Німеччина також звинувачує Росію у вбивстві чеченсько-грузинського дисидента у вигнанні в берлінському парку Тіргартен серед білого дня у 2019 році. Вбивця Вадим Красіков відбуває довічне ув'язнення, а суд постановив, що Росія несе відповідальність за державний тероризм.

Німеччина забезпечила найвищий рівень захисту генеральному директору концерну Rheinmetall Арміну Паппергеру після того, як стало відомо про спробу Росії ліквідувати його.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: