Bloomberg: Маск пожертвував "значну суму" на підтримку Трампа

Новини — Субота, 13 липня 2024, 09:10 —

Мільярдер Ілон Маск зробив пожертвування комітету, який працює над тим, щоб Дональд Трамп виграв вибори президента США.

Про це стало відомо виданню Bloomberg, пише "Європейська правда".

За словами людей, знайомих з цим питанням, Маск зробив внесок у малопомітну групу під назвою America PAC. 

Невідомо, скільки саме грошей Маск пожертвував, але люди називають цю суму значною. America PAC має розкрити свій список донорів 15 липня.

Реклама:

Цей крок підкреслює зростаючий вплив технологічного магната зі статками в 263,6 мільярда доларів, і його перетворення з політичного незалежного діяча, який заявляв, що вважає за краще залишатися поза політикою, на фігуру, яка регулярно використовує свою соціальну медіаплатформу X для підтримки правих поглядів і нападок на демократів.

America PAC працює здебільшого за лаштунками, підтримуючи основну лінію кампанії Трампа. Хоча у звітах Федеральної виборчої комісії не вказані деталі роботи, найбільш інтенсивно агітацію ця група проводить в ключових штатах, які визначатимуть результат виборів.

Зусилля Маска загрожують завдати нищівного удару Джо Байдену та демократам, які вже загрузли у внутрішньопартійній боротьбі за політичне майбутнє президента.

Ще у березні Маск говорив, що не буде давати коштів на передвиборчу кампанію жодному кандидату на виборах президента США.

Згодом ЗМІ повідомляли, що Трамп обговорює з Маском можливість надання тому ролі консультанта в разі повернення експрезидента в Білий дім.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: