Зеленський на шляху до України зустрівся з прем'єром Ірландії

фото, доповнено
Новини — Субота, 13 липня 2024, 16:21 —

Президент Володимир Зеленський, повертаючись до України з саміту НАТО у Вашингтоні, провів зустріч в Ірландії з премʼєр-міністром цієї країни Саймоном Гаррісом.

Про це Зеленський розповів у своїх соціальних мережах пише "Європейська правда".

За словами Зеленського, вони обговорили підтримку України, продовження співпраці в розмінуванні та кібербезпеці, а також поспілкувалися про наступні кроки для реалізації рішень за результатами Саміту миру й обговорили зусилля, необхідні, щоб посилити увагу світу до теми незаконно депортованих Росією дітей. 

"Дякую Ірландії за підтримку Саміту миру у Швейцарії! Дякую премʼєр-міністру за велику особисту увагу та залученість до зусиль із повернення дітей додому!", – зазначив Зеленський.

Реклама:

Доповнено: В Офісі президента додали, що Зеленський і Гарріс домовилися про візит прем’єр-міністра Ірландії до Києва цього року та про посилення роботи над двосторонньою безпековою угодою, щоб мати змогу підписати її, відвідавши українську столицю.  

Під час зустрічі Зеленський також передав главі уряду Ірландії потребу в будівництві укриттів для українських навчальних закладів.

Зеленський також подякував за співчуття, висловлені з приводу російської атаки на дитячу лікарню "Охматдит" у Києві. За його словами, Україна була б дуже вдячна, якби Ірландія взяла на лікування українських дітей, що мають онкологічні захворювання і не можуть продовжувати лікування на батьківщині.

Нагадаємо, Зеленський прибув до Ірландії в суботу й свій візит йому довелось розпочати із коментування обмовки президента США Джо Байдена, який на саміті НАТО помилково назвав Зеленського "Путіним". 

Очікують, що наступного тижня Володимир Зеленський відвідає Велику Британію для участі у саміті Європейської політичної спільноти.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: