Світові лідери про замах на Трампа: "Такого не має бути у демократичних країнах"

Новини — Неділя, 14 липня 2024, 14:53 —

Лідери багатьох країн світу виступили з осудом замаху на експрезидента США Дональда Трампа під час передвиборчої події.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє CNN. 

Протягом дня на постріли у Трампа відреагували лідери багатьох країн світу. 

Канцлер Німеччини Олаф Шольц засудив замах на Трампа і побажав йому швидкого одужання, а також висловив співчуття іншим постраждалим. "Такі насильницькі вчинки є загрозою для демократії", – заявив він. 

Реклама:

"Це трагедія для наших демократій. Франція поділяє шок і обурення американського народу", – відреагував президент Франції Емманюель Макрон.  

Очільниця Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що глибоко шокована подією. "У демократичних країнах немає місця політично вмотивованому насильству", – заявила вона. Так само відреагував генсек НАТО Єнс Столтенберг. 

Новий прем’єр-міністр Нідерландів Дік Схооф також сказав, що шокований і побажав швидкого одужання постраждалим. "Політично вмотивоване насильство абсолютно неприйнятне", – наголосив він.

Італійська прем’єрка Джорджія Мелоні висловила солідарність із Трампом. "Сподіваюся, у наступні місяці виборчої кампанії діалог і відповідальність візьмуть гору над ненавистю і насильством", – зазначила вона.

Як відомо, у суботу на передвиборчому мітингу Дональда Трампа стався інцидент зі стріляниною, під час якого він отримав поранення у вухо. Один з учасників події, що опинилися у зоні ураження на трибунах, загинув, ще двоє людей отримали поранення. 

Спецслужби знешкодили нападника на Трампа, ним виявився 20-річний Метью Крукс. У ФБР назвали інцидент замахом на вбивство.

Детально про це – у статті Вбивчий мітинг Дональда Трампа: як замах на кандидата підірвав політику США.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: