У Зеленського вірять, що врешті отримають дозвіл США бити американською зброєю вглиб Росії

Новини — Неділя, 14 липня 2024, 16:26 —

В Офісі президента України вважають, що рано чи пізно зможуть переконати Білий дім дозволити бити американською зброєю по цілях у глибині території Росії, а не лише у прикордонних районах, та що є шанси отримати такий дозвіл найближчим часом. 

Як повідомляє "Європейська правда", про це в інтерв’ю "Голосу Америки" сказав  заступник керівника Офісу президента України Ігор Жовква. 

Жовква зазначив, що робота над цим питанням велася задовго до саміту і відтоді вже були певні зрушення.

"Ми працюємо зі США на різних рівнях – з Міністерством оборони, Радою нацбезпеки, Білим домом – ми рухаємося цим шляхом і сподіваємося, що це рішення ухвалять найближчим часом. Нам це потрібно. Але давайте не будемо спекулювати в пресі про це дуже важливе рішення. Українське керівництво працює над цим і ми це зробимо.

Реклама:

Усі важливі рішення, які США ухвалювали раніше, – все робилося дуже тихо, і цього разу буде так само", – сказав заступник керівника ОП, додавши, що між сторонами "є чітке розуміння".

На запитання про аргументи української сторони він зазначив, що Україна наголошує на необхідності захищатися від ракетних ударів, які завдаються з конкретних відомих місць.

Одночасно Ігор Жовква закликав не забувати про масштаби вже наданої США допомоги, яка була і є вкрай важливою для України, і про нещодавно підписану двосторонню безпекову угоду.

"Ця угода є чіткою заявою – адміністрація президента та США як країна допомагатимуть Україні під час війни і під час миру. І США зроблять усе, щоб Україна виграла війну", – зазначив він.

На уточнююче запитання, чи вірить він у те, що рішення вдасться отримати, Жовква відповів, що прогрес "одноначно буде, так само, як це було в минулому з інших питань, які ми обговорювали з адміністрацією".

Нагадаємо, очільник МЗС у новому уряді Великої Британії розповів, що у Лондоні розмірковують над запитом України щодо застосування крилатих ракет Storm Shadow по цілях в глибині території Росії, та що для цього потрібний буде скоординована згода трьох країн.

Повний текст інтерв'ю читайте тут: Про Storm Shadow по Росії, допомогу ЗСУ та неприйнятні ідеї Путіна

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: