У Молдові поліція розкрила схему незаконної міграції з України

відео
Новини — Понеділок, 15 липня 2024, 14:40 —

Прикордонна поліція Молдови 15 липня затримала чоловіка, причетного до організації схеми незаконної міграції громадян України до країн ЄС.

Про це повідомляє пресслужба відомства, пише "Європейська правда".

Затримання відбулось 8 липня. Чоловік разом із групою людей, до якої входили громадяни України та Молдови, створили злочинну схему, в межах якої "здійснювали транскордонну злочинну діяльність за грошову винагороду".

Слідство встановило, що протягом 20-21 червня 15 українським мігрантам допомогли незаконно перетнути кордон у вантажному автомобілі-рефрижераторі за винагороду в розмірі $8000 з кожного.

Реклама:

Згодом п'ятьох людей затриманий забрав на особистому авто та переправив до Кишинева.

25 червня двоє громадян України з'явилися на прикордонному пункті пропуску "Скулень" на виїзді з Молдови і розповіли подробиці про те, як, яким чином і коли вони прибули до країни.

Громадянина Молдови затримали на 72 години і згодом відправили під домашній арешт на 20 днів. Автомобіль, який використовувався для незаконного перевезення українців, вилучили та конфіскували.

"Слідчі дії у справі тривають з метою встановлення всіх причетних осіб та з'ясування всіх обставин", – додали в Прикордонній поліції Молдови.

Нагадаємо, у червні у Молдові прикордонники затримали п’ятьох громадян України, які намагались незаконно перетнути кордон.

На початку червня румунські правоохоронці затримали громадянина України під час спроби дати 20 тисяч доларів митникам у порту Констанца, щоб йому дозволили безмитно ввезти в країну контейнер з взуттям.

У травні молдовські прикордонники затримали трьох громадян України, які намагались перетнути Прут на надувному човні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: