Зеленський розповів, як Україна лобіює в США посилення постачання зброї

Понеділок, 15 липня 2024, 14:59 - Сергій Сидоренко, Андрій Синявський

Президент України Володимир Зеленський заявив, що працює з місцевою владою США, щоб посилити постачання озброєнь в Україну.

Як передає кореспондент "Європейської правди", про це він сказав під час зустрічі з українськими журналістами в Києві в понеділок, 15 липня.

Зеленський пояснив, що розпочав роботу з місцевою владою США, тому що вона має великий вплив і на Конгрес, і на федеральну владу".

Він додав, що в деяких штатах є ключові виробництва літаків, систем протиповітряної оборони Patriot та інших озброєнь.

"І коли ми знизу також домовляємось, вони потім мають відповідні сигнали та вплив на інших людей у владі Сполучених Штатів", – пояснив він.

Український лідер також вказав, що Києву потребує скорочення навчання на F-16, розширення бази навчання на F-16 та збільшення кількості літаків найближчим часом, а не за 3-5 років.

"Усі ці питання порушуємо... Над цим треба щоденно працювати", – резюмував Зеленський.

Минулого тижня Зеленський під час візиту до США узяв участь у щорічних зборах Національної асоціації губернаторів та зустрівся з очільниками американських штатів у Солт-Лейк-Сіті.

Серед серії зустрічей президента України на полях саміту НАТО у Вашингтоні було спілкування з представниками американської оборонної промисловості.

Перед цим президент провів у Вашингтоні зустрічі зі спікером Палати представників Конгресу Сполучених Штатів Майком Джонсоном та делегацією Сенату США.