Підтримка партії Орбана впала після євровиборів

Понеділок, 15 липня 2024, 17:04 - Христина Бондарєва

Підтримка партії прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана "Фідес" трохи знизилась після виборів до Європарламенту, що пройшли місяць тому. 

[SOURCE]Про це свідчить опитування Republikon Intézet, дані якого наводить незалежне видання Telex, повідомляє "Європейська правда".

Згідно з опитуванням, партію Орбана підтримали 41% респондентів (або 31% усього населення), тоді як на виборах до Європарламенту політсила набрала майже 45% голосів виборців.

Як відзначили в Republikon Intézet, цей результат дивує, тому що в дослідженнях, проведених після виборів, респонденти традиційно тяжіють до партії-переможця, й у поствиборчих опитуваннях ті отримують трохи вищу підтримку.

Голову нині опозиційної партії "Тиса" підтримали 31% респондентів (або 23% загальної кількості населення). Це лише трохи вище за результат, який партія отримала на євровиборах (майже 30%).

Дослідження проводили з 3 по 8 липня 2024 року шляхом телефонного опитування тисячі осіб. 

Дослідження репрезентує доросле населення країни за статтю, віком, освітою та типом поселення. Похибка становить +/– 3,2 відсоткових пункта.

Нагадаємо, що за підсумками євровиборів від опозиційної партії "Тиса" до Європарламенту пройшла уродженка закарпатського міста Берегово Габріела Гержені.

А від партії Орбана "Фідес" депутаткою Європарламенту стала Вікторія Ференц родом із Закарпаття.

Читайте також статтю про три висновки про результати виборів в Угорщині.