Натовп молоді обплював і облаяв військових у Польщі – розпочато розслідування

відео
Новини — Понеділок, 15 липня 2024, 19:12 —

У Польщі розслідують інцидент із групою молодих людей, які плювали та обзивали польських військових, що несуть службу на кордоні з Білоруссю.

Про це повідомляє "Європейська правда".

У понеділок у мережі з'явилися кадри з місця події, яка трапилася у ніч на 14 липня поблизу села Вичулки Підляського воєводства. 

На відео видно, як група із близько 20 молодих людей уночі ходить посеред дороги, вигукуючи вульгарні гасла в бік військових, а також демонструючи нецензурні жести. Далі публікуємо відео, що містить лайку польською мовою та вульгарні жести. 

Реклама:

"Серед іншого, відбулося порушення тілесної недоторканності військовослужбовців, плювали на їхню форму, робили образливі жести та вигукували вульгарні гасла", – повідомило Міністерство оборони Польщі.

Прикордонна служба, військова поліція та поліція були негайно поінформовані про інцидент і проводять розслідування. Наразі допитано 17 осіб – усі представники військових.

З цього приводу висловився глава Міністерства оборони Владислав Косіняк-Камиш, який направив лист міністру юстиції Адаму Боднару.

"Не можна допустити, щоб солдатів, які захищають польські кордони і дбають про безпеку Батьківщини, ображали і в будь-який спосіб нападали на них. Служби відреагували рішуче і оперативно на скандальну поведінку групи осіб щодо солдатів і офіцерів на кордоні з Білоруссю", – заявив він, додавши, що звернувся до міністра юстиції з проханням взяти цю справу під особливий нагляд.

Військові подали рапорт про інцидент в неділю вранці, розповів речник поліції Підляшшя Томаш Крупа. Зі свідчень, які були надані поліції, випливає, що одного з військових облювала та облила пивом одна із учасниць групи молоді.

Нагадаємо, Польща суттєво збільшила кількість військових на кордоні з Білоруссю через спроби режиму Лукашенка за допомогою мігрантів чинити тиск на країну.

Нещодавно стало відомо, що Польща сподівається залучити прикордонників і поліцейських з Фінляндії, Німеччини та Греції для патрулювання кордону з Білоруссю.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: