Натовп молоді обплював і облаяв військових у Польщі – розпочато розслідування

Понеділок, 15 липня 2024, 19:12 - Христина Бондарєва

У Польщі розслідують інцидент із групою молодих людей, які плювали та обзивали польських військових, що несуть службу на кордоні з Білоруссю.

Про це повідомляє "Європейська правда".

У понеділок у мережі з'явилися кадри з місця події, яка трапилася у ніч на 14 липня поблизу села Вичулки Підляського воєводства. 

На відео видно, як група із близько 20 молодих людей уночі ходить посеред дороги, вигукуючи вульгарні гасла в бік військових, а також демонструючи нецензурні жести. Далі публікуємо відео, що містить лайку польською мовою та вульгарні жести. 

"Серед іншого, відбулося порушення тілесної недоторканності військовослужбовців, плювали на їхню форму, робили образливі жести та вигукували вульгарні гасла", – повідомило Міністерство оборони Польщі.

Прикордонна служба, військова поліція та поліція були негайно поінформовані про інцидент і проводять розслідування. Наразі допитано 17 осіб – усі представники військових.

З цього приводу висловився глава Міністерства оборони Владислав Косіняк-Камиш, який направив лист міністру юстиції Адаму Боднару.

"Не можна допустити, щоб солдатів, які захищають польські кордони і дбають про безпеку Батьківщини, ображали і в будь-який спосіб нападали на них. Служби відреагували рішуче і оперативно на скандальну поведінку групи осіб щодо солдатів і офіцерів на кордоні з Білоруссю", – заявив він, додавши, що звернувся до міністра юстиції з проханням взяти цю справу під особливий нагляд.

Військові подали рапорт про інцидент в неділю вранці, розповів речник поліції Підляшшя Томаш Крупа. Зі свідчень, які були надані поліції, випливає, що одного з військових облювала та облила пивом одна із учасниць групи молоді.

Нагадаємо, Польща суттєво збільшила кількість військових на кордоні з Білоруссю через спроби режиму Лукашенка за допомогою мігрантів чинити тиск на країну.

Нещодавно стало відомо, що Польща сподівається залучити прикордонників і поліцейських з Фінляндії, Німеччини та Греції для патрулювання кордону з Білоруссю.