Трамп визначився з кандидатом у віцепрезиденти

фото
Новини — Понеділок, 15 липня 2024, 22:22 —

Дональд Трамп, який стане кандидатом у президенти від Республіканської партії, обрав своїм імовірним віцепрезидентом сенатора від штату Огайо Джей Ді Венса.

Про це Трамп написав у соцмережі Trump Social, повідомляє "Європейська правда".

У пості Трамп заявив, що вирішив обрати Ді Венса як свого кандидата у віцепрезиденти після "тривалих міркувань". Серед його заслуг він назвав службу в морській піхоті США, роботу у фінансовій сфері та ІТ, юридичну освіту. "Як віцепрезидент, Ді Венс буде й далі боротись за Конституцію, підтримувати наших військових і робитиме все, щоб ПОВЕРНУТИ АМЕРИЦІ ВЕЛИЧ", – написав Трамп.

 
Дональд Трамп та Джей Ді Венс

ЗМІ повідомляли, що іншими потенційними кандидатами республіканця на посаду віцепрезидента були сенатор від Флориди Марко Рубіо та губернатор Північної Дакоти Даг Бергем.

Реклама:

З-поміж них Ді Венс займає найбільш протрампівську позицію і є найбільшим критиком допомоги Україні. Серед іншого, він пропонував, аби Київ проголосив нейтральний статус, пішов на переговори з Росією і був готовий іти на територіальні поступки. Натомість соратник Трампа закликав США зосередитись на суперництві з Китаєм.

Зазначимо, що кандидатура віцепрезидента не обовʼязково визначатиме політику майбутнього лідера Білого дому стосовно України. Приміром, в адміністрації Джо Байдена Камала Гарріс не опікується українським напрямком. Але вибір Трампа підкреслює панування скептичних до підтримки України настроїв у його оточенні.

Присутність експрезидента США на з'їзді Республіканської партії була під питанням після того, як у суботу на нього скоїли замах.

Нагадаємо, Трамп ще в січні заявляв, що в нього вже є кандидат на посаду віцепрезидента. За його словами, люди не будуть "настільки здивовані" його вибором партнера у передвиборчих перегонах.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: