У Франції поранили ножем солдата, який патрулював Париж напередодні Олімпіади

Новини — Вівторок, 16 липня 2024, 09:19 —

Французький солдат у понеділок отримав ножове поранення біля великого залізничного вокзалу в Парижі, який перебуває в стані підвищеної безпеки за 11 днів до церемонії відкриття Олімпіади 2024 року.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє AP.

За словами паризької прокуратури, військовослужбовця госпіталізували з пораненням лопатки, загрози його життю немає. Нападника, чиї мотиви з'ясовують, арештували.

Міністр внутрішніх справ Франції Жеральд Дарманен повідомив у X (Twitter), що солдат патрулював залізничний вокзал Gare de l'Est на сході Парижа.

Реклама:

За фактом замаху на вбивство розпочали розслідування, сказали в прокуратурі Парижа. Антитерористична прокуратура Франції заявила, що наразі не розглядає напад як теракт.

Німеччина продовжить контроль на кордоні з Францією до і під час Олімпіади

Поранений військовий служить у силах внутрішньої безпеки Франції Sentinelle, створених для охорони важливих об'єктів після серії смертоносних ісламістських нападів у 2015 році. На них і раніше скоювали напади.

На час Олімпіади, яка триватиме з 26 липня по 11 серпня, Париж щодня залучає близько 30 тисяч поліціянтів, а на церемонії відкриття Ігор на річці Сена їхня чисельність досягне 45 тисяч.

Близько 18 тисяч військовослужбовців також допомагають забезпечувати безпеку, зокрема тисячі розміщені у величезному спеціальному таборі, зведеному на околиці столиці Франції.

На початку липня французька поліція провела кілька арештів у зв'язку з терористичними погрозами на адресу майбутніх Олімпійських ігор в Парижі.

У Європі попереджали про потенційну терористичну загрозу, особливо напередодні Олімпійських ігор у Парижі в липні та під час цьогорічного чемпіонату Європи з футболу в Німеччині.

У Франції до заходів безпеки також вирішили залучити військових із низки партнерських країн.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: