Bild: Орбан пропонує ЄС відновити дипломатичні відносини з РФ

Новини — Вівторок, 16 липня 2024, 09:21 —

Угорський прем’єр-міністр Віктор Орбан після свого "мирного турне" написав листа голові Європейської ради Шарлю Мішелю, в якому, зокрема, пропонує відновити дипломатичні відносини з РФ.

Як повідомляє "Європейська правда", доступ до листа Орбана отримало німецьке видання Bild.

У листі Орбан наводить свою "коротку оцінку"  нещодавніх переговорів із лідерами України, Росії, Китаю, Туреччини та Дональдом Трампом, а "також деякі пропозиції для вашого розгляду".

Щодо війни РФ проти України угорський прем’єр пише таке: "Загалом можна констатувати, що інтенсивність військового конфлікту в найближчому майбутньому радикально посилиться".

Реклама:

У своєму листі Орбан закликає до переговорів із Китаєм про "мирну конференцію", відновлення дипломатичних відносин із Росією і "політичного наступу" на країни Глобального Півдня, чию "повагу ми втратили через нашу позицію щодо війни в Україні".

Також угорський прем’єр пише про свої переговори з Трампом і критикує чинного президента Джо Байдена, який, як стверджує Орбан, "не в змозі змінити нинішню провоєнну політику США, і тому не можна очікувати, що він почне нову політику".

Водночас очільник уряду Угорщини вихваляє Трампа і висловлює впевненість, що після перемоги на виборах той "не чекатиме своєї інавгурації, а буде готовий негайно виступити як мирний посередник".

"Він має для цього детальні та обґрунтовані плани", – стверджує Орбан.

Однак угорський прем'єр також попереджає, що перемога Трампа на виборах дорого коштуватиме ЄС: "Я більш ніж переконаний, що в разі ймовірної перемоги президента Трампа фінансовий тягар між США та ЄС суттєво зміниться на користь ЄС, коли йдеться про фінансову підтримку України".

Раніше політичний директор прем'єр-міністра Угорщини Балаж Орбан розповів, що "план Орбана зараз лежить на столі кожного лідера ЄС".

Юридична служба Євросоюзу раніше встановила, що переговори угорського прем’єра з Путіним суперечить договорам ЄС

За даними ЗМІ, держави Європейського Союзу розглядають різні варіанти покарань для Угорщини через неузгоджений візит до Росії.

Читайте також: Непокараний Орбан: як Угорщина "на чолі" ЄС ламає правила у переговорах про Україну.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: