Байден розповів про "сердечну" розмову з Трампом і анонсував нові дебати

Новини — Вівторок, 16 липня 2024, 09:52 —

Президент США Джо Байден розповів, що після замаху на свого суперника Дональда Трампа вони провели "сердечну" телефонну розмову.

Як повідомляє "Європейська правда", про це Байден сказав в інтерв'ю NBC News.

Очільник Білого дому розповів, що саме сказав Трампу в ході цієї телефонної розмови.

"Дуже сердечна (розмова. – Ред.). Я сказав йому, наскільки я занепокоєний, і хотів переконатися, що знаю, як він насправді почувався. Звучав він бадьоро. Він сказав, що з ним усе гаразд, і подякував мені за дзвінок", – заявив Байден.

Реклама:

Він також сказав Трампу, що разом з дружиною Джилл молиться за нього, та висловив сподівання, що його родина "впоралась із цим".

Крім того, чинний президент анонсував нові дебати з Трампом.

"Я збираюся брати участь у дебатах з ним (з Трампом – Ред.), коли ми домовилися про дебати. І я погодився на дебати з ним у вересні", – сказав Байден.

На запитання ведучого, чи є можливість провести дебати в найближчі кілька тижнів, а не через два місяці, щоб "бути на коні", Байден відповів: "Я на коні... Я провів 22 великі заходи, зустрівся з тисячами людей, зібрав величезні натовпи... Що я роблю, то це виходжу на вулицю і показую американцям, що я все можу, що мені не потрібні нотатки. Мені не потрібна телепередача – я можу вийти і відповісти на будь-які запитання".

Як відомо, деякі радники з оточення президента США обговорюють, як переконати його вийти з перегонів. Водночас сам він відкидає спекуляції стосовно власного віку та здоров’я.

Сумніви про доцільність балотування Байдена на другий термін почали наростати після його теледебатів із Дональдом Трампом на CNN.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: