Фон дер Ляєн пропустить саміт Європейської політичної спільноти

Новини — Вівторок, 16 липня 2024, 10:14 —

Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн пропустить саміт Європейської політичної спільноти, який прийматиме Велика Британія, на тлі потенційного затвердження своєї кандидатури на другий термін.

Про це у коментарі Politico розповів речник Єврокомісії Ерік Маммер, повідомляє "Європейська правда".

За словами Маммера, голова Єврокомісії "перебуває у Страсбурзі на пленарному засіданні Європейського парламенту", тому не братиме участі у саміті Європейської політичної спільноти цього тижня.

Саме у день саміту у четвер, 18 липня, члени Європарламенту проведуть вирішальне голосування щодо перепризначення фон дер Ляєн на посаду голови виконавчого органу ЄС.

Реклама:

Крім того, як пише Politico, інші посадовці Євросоюзу не надто прагнуть їхати до Британії через джетлаг після участі у саміті НАТО у Вашингтоні минулого тижня, який до того ж відбувався в умовах спеки, та два саміти ЄС у Брюсселі.

"Це занадто. Лідерам теж потрібно іноді бувати вдома. Тож ми просто приїдемо і поїдемо, тим паче що очікування досить низькі", – сказав виданню на умовах анонімності високопосадовець уряду ЄС.

Інший дипломат країни Євросоюзу також висловив сумніви у значущості саміту у Британії з огляду на те, що новообраний британський уряд перебуває при владі лише два тижні.

"Принаймні це хороший шанс зустрітися з ними", – додав він.

Як відомо, новий прем'єр Великої Британії Кір Стармер, анонсуючи саміт Європейської політичної спільноти, пообіцяв нову еру тісніших відносин з Європою, щоб майбутні покоління могли озирнутися "на те, чого наш континент досягнув разом".

Своєю чергою міністр закордонних справ Великої Британії Девід Леммі  казав, що перезавантаження відносин з ЄС є особливим пріоритетом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: