Через пожежі у Болгарії і Північній Македонії ЄС активував свій спецмеханізм

Новини — Вівторок, 16 липня 2024, 16:06 —

ЄС залучив свій Механізм цивільного захисту у відповідь на термінові прохання про допомогу в боротьбі з сильними лісовими пожежами від Північної Македонії і Болгарії.

Про це повідомили у Генеральному директораті ЄК з питань цивільного захисту та операцій з надання гуманітарної допомоги, пише "Європейська правда".

Північна Македонія отримає на допомогу один гелікоптер від Сербії, два гелікоптери від Словенії, два літаки і один гелікоптер від Туреччини, а також один літак з пожежного флоту ЄС з Хорватії.

Болгарія також отримає два гелікоптери з Чехії, один з них – з пожежного флоту ЄС.

Реклама:

Координаційний центр ЄС з реагування на надзвичайні ситуації продовжує уважно стежити за ситуацією, забезпечуючи швидке розгортання подальшої допомоги в разі потреби.

Цього літа Єврокомісія зібрала спеціалізований флот пожежних літаків та гелікоптерів і заздалегідь розмістила пожежників по всій Європі. 

556 пожежників з 12 країн розміщені в ключових точках Європи цього літа, таких як Франція, Греція, Португалія та Іспанія, готові допомогти місцевим пожежним бригадам.

Нагадаємо, напередодні стало відомо, що на тлі пожеж, спричинених літньою спекою, Північна Македонія попросила про пожежні вертольоти, зокрема, у Сербії.

А в Румунії через сильну спеку кількість дзвінків на номер служби екстреної допомоги сягнула майже 100 тисяч.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: