Чехія у цьому році підготує 1700 українських військових

Новини — Вівторок, 16 липня 2024, 17:46 —

Чехія цьогоріч проведе військову підготовку ще 1700 українських військових.

Про це повідомив прем'єр-міністр Чехії Петр Фіала на спільному брифінгу з главою українського уряду Денисом Шмигалем у Празі, пише "Європейська правда".

Фіала проінформував журналістів про підписані у рамках спільного засідання двох урядів документи, а також розповів про наміри продовжити підготовку українських військових.

"Говоримо тут про довгострокову підготовку українських військових. Цього року це буде 1700 осіб. Загальна кількість людей, які пройшли у нас підготовку, – це 6 тисяч", – сказав чеський прем’єр-міністр.

Реклама:

Він додав, що "це все демонструє наше успішне співробітництво".

Також Фіала повідомив, що Чехія підпише безпекову угоду з Україною в Лондоні під час саміту Європейської політичної спільноти у четвер.

Український прем’єр Денис Шмигаль за підсумками засідання українського і чеського урядів повідомив, що Чехія відкриє патронний завод і налагодить виробництво штурмових гвинтівок в Україні.

Раніше президент Чехії Петр Павел розповів про деталі чеської "снарядної ініціативи": в липні-серпні в Україну має надійти ще 50 тисяч боєприпасів, а з вересня до кінця року буде надходити від 80 до 100 тисяч на місяць.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: