Німеччина виділяє 10 млн євро на відновлення "Охматдиту" після удару РФ

Новини — Середа, 17 липня 2024, 09:14 —

Федеральне міністерство економічного співробітництва та розвитку Німеччини надасть Україні 10 мільйонів євро на відновлення дитячої лікарні "Охматдит", яка була зруйнована ракетним ударом РФ.

Як повідомляє "Європейська правда", про це в інтерв’ю Rheinische Post заявила очільниця відомства Свенья Шульце.

Виділені Німеччиною кошти будуть використані разом з коштами інших спонсорів та донорів для відновлення роботи "Охматдиту" та підготовки лікарні до зими.

Йдеться про ремонт і технічне обслуговування фасадів, лікувальних приміщень, а також електро– та теплопостачання.

Реклама:

"Знищення дитячої лікарні показує, наскільки безжально і негуманно Росія веде цю загарбницьку війну… Ми не повинні і не будемо миритися з тим, що цього місця для лікування онкохворих дітей в Україні більше не існує. Ми запропонували українському уряду підтримку в реконструкції лікарні, щоб діти знову могли швидко отримувати необхідне їм лікування", – сказала міністерка.

Посол України в Німеччині Олексій Макеєв розповів, що з лютого 2022 року Росія повністю зруйнувала понад 210 медичних закладів в Україні та серйозно пошкодила понад 1600.

Він висловив вдячність за численні пропозиції допомоги з боку Німеччини після російських атак.

"Я дякую всім за це – це набагато більше, ніж абстрактні співчуття. Для того щоб боротися з наслідками російського терору, ми повинні негайно розпочати відбудову. Німеччина вкотре надала нам конкретну допомогу. Виділивши 10 мільйонів євро, наші німецькі партнери вкотре продемонстрували лідерство", – підкреслив український дипломат.

Нагадаємо, днями Литва перерахувала 1 мільйон євро на відновлення дитячої лікарні "Охматдит" у Києві.

Заступник голови представництва ЄС в Україні заявляв, що Євросоюз допоможе з відновленням "Охматдиту".

Також Швеція готує рішення про виділення додаткових 5 мільйонів шведських крон (понад 470 тисяч доларів) у вигляді термінової гуманітарної допомоги для постраждалих внаслідок ракетного обстрілу дитячої лікарні "Охматдит".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: