ЗМІ: Німеччина приєднається до бойкоту засідань у ЄС під головуванням Угорщини

Новини — Середа, 17 липня 2024, 13:20 —

За інформацією журналістів, Німеччина приєднується до бойкоту зустрічей у ЄС під головуванням Угорщини на знак протесту проти поведінки угорського лідера Віктора Орбана.

Про це повідомляє Euractiv, пише "Європейська правда".

Журналісти поцікавились, які німецькі федеральні міністри планують участь у засіданнях, організованих угорським головуванням. Як з’ясувалося, жоден з 15 німецьких урядовців не підтвердив участь у якихось найближчих подіях.

Багато німецьких відомств відправлять на зустрічі другорядних посадовців – наприклад Міністерство юстиції та Міністерство внутрішніх справ. 

Реклама:

У понеділок міністр фінансів Крістіан Лінднер та міністр сільського господарства Джем Оздемір заявили, що розглянуть скасування запланованих візитів до Угорщини. 

Представники німецького МЗС в анонімних коментарях зазначили, що Орбан своїми "миротворчими" вояжами дуже роздратував багатьох європейських колег і тепер Німеччина координується з іншими щодо реакції, що може включати у тому числі бойкот неформальних зустрічей.

Нагадаємо, очільник МЗС Естонії заявив, що у ЄС може початися процес бойкоту Угорщини і навіть призупинення її права голосу через те, що прем'єр-міністр Віктор Орбан відхиляється від загальної позиції держав-членів.

У Європейській комісії кажуть, що юридично не можуть позбавити Угорщину головування у Раді ЄС, але можуть бойкотувати його.

Єврокомісія вже вирішила знизити рівень представництва на неформальних засіданнях Ради ЄС під час угорського головування, аби показати невдоволення неузгодженими зовнішньополітичними кроками Віктора Орбана.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: