Литва представила Німеччині план "Б" щодо термінів розміщення німецької бригади

Новини — Четвер, 18 липня 2024, 09:46 —

Литва хоче, щоб німецька бригада на литовській території досягла повної боєздатності до кінця 2027 року, але Берлін ознайомлений і з планом "Б".

Як повідомляє "Європейська правда", про це заявив міністр оборони Литви Лаурінас Кащюнас, якого цитує LRT.

Кащюнас відреагував на публікації в німецьких ЗМІ про те, що остаточне розгортання бригади може бути відкладено до кінця 2028 або початку 2029 року, оскільки необхідна інфраструктура не буде готова вчасно.

"Якщо є план "А", стратегічна лінія, напрямок, мають бути якісь запасні варіанти, як запасне колесо в автомобілі. то елементарний робочий процес. Думаю, що тут була роздмухана буря в склянці", – сказав міністр.

Реклама:

Крім того, за його словами, коли є стратегічна мета щодо повноцінної бойової бригади до кінця 2027 року, "то має бути і план "Б", це абсолютно нормальна річ".

"Усе йде за планом, відповідно до можливостей, але потрібно враховувати всілякі ситуації, на які має бути відповідь. Для цього план "Б" і потрібен. Є "А" і є "Б", – підсумував очільник Міноборони.

На початку квітня до Литви прибув початковий склад німецької бригади, яка буде дислокуватись у балтійській країні. Солдати оселилися у Вільнюсі, вони відповідають за планування передислокації бригади до Литви та координацію вимог до військової інфраструктури.

За оцінками ЗМІ, розміщення у Литві німецької бригади може коштувати близько 11 млрд євро.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: