У США засудили на 3 роки росіянина, який передавав до РФ електроніку подвійного призначення

Новини — Четвер, 18 липня 2024, 09:59 —

У Сполучених Штатах на три роки ув'язнення засудили громадянина Росії Максима Марченка за сприяння контрабанді американської електроніки подвійного призначення до РФ.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє Міністерство юстиції США.

Марченко брав участь у мережі незаконних закупівель, яка після повномасштабного вторгнення Росії в Україну незаконно закуповувала велику кількість мікродисплеїв OLED подвійного призначення для кінцевих споживачів у РФ.

Засуджений проживав у Гонконгу, де разом із двома співучасниками керував кількома місцевими підставними компаніями.

Реклама:
У США двоє чоловіків визнали, що допомагали Росії обходити санкції

Як заявив Мін'юст США, технології, які Марченко та його спільники придбали шахрайським шляхом, мають важливе військове застосування, наприклад, у прицілах, окулярах нічного бачення, тепловізорах та інших системах озброєння.

У вересні минулого року повідомляли, що США арештували Марченка за звинуваченням у сприянні контрабанді американської електроніки подвійного призначення до РФ.

Напередодні суд у Німеччині засудив громадянина ФРН та Росії до шести років та дев'яти місяців ув'язнення за продаж електроніки російським компаніям для військового використання всупереч санкціям.

Нещодавно бізнесмен російського походження Владімір Ліхутін став першим жителем Чехії, офіційно засудженим за порушення антиросійських санкцій

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: