Фон дер Ляєн підтримує створення загальноєвропейської системи ППО

Новини — Четвер, 18 липня 2024, 11:22 —

Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн, яка претендує на переобрання на цю посаду, висунула ідею створення загальноєвропейської системи протиповітряної оборони.

Про це вона сказала в промові в Європейському парламенті у четвер, 18 липня, передає кореспондент "Європейської правди".

У частині промови, яка стосувалась оборонної політики ЄС, фон дер Ляєн наголосила на необхідності активізувати зусилля в цьому напрямку – починаючи від створення окремої посади єврокомісара до збільшення інвестицій.

"Ми повинні створювати спільні європейські проєкти, наприклад повноцінну систему протиповітряної оборони, "Повітряний щит". Не лише для захисту нашого повітряного простору, а й щоб послати чіткий і потужний сигнал єдності. Європейської єдності у сфері оборони", – пояснила вона.

Реклама:

Наразі невідомі деталі пропозиції голови Єврокомісії. Про необхідність створення європейської системи ППО раніше казав зокрема прем’єр Польщі Дональд Туск.

Також існує ініціатива "Небесний щит" на чолі з Німеччиною, учасники якої співпрацюють у закупівлі наземних систем протиповітряної та протиракетної оборони.

Нагадаємо, у своїй програмі Урсула фон дер Ляєн обіцяє зосередитись на створенні спільного оборонного союзу ЄС, зокрема створенні в Єврокомісії посади єврокомісара з питань оборони.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: