Фон дер Ляєн назвала пріоритетом для свого другого терміну вступ України до ЄС

Новини — Четвер, 18 липня 2024, 12:17 —

Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що інтеграція України, Молдови та Західних Балкан до ЄС стане пріоритетом її другого терміну.

Про це вона сказала в промові в Європейському парламенті у четвер, 18 липня, повідомляє "Європейська правда".

Фон дер Ляєн назвала запрошення нових країн до ЄС "моральною, історичною та політичною відповідальністю", оскільки "більший Союз буде сильнішим Союзом".

Вона пообіцяла підтримувати країни-кандидати, працюючи над інвестиціями та реформами, а також інтегруючи їх у правові рамки ЄС, де це можливо.

Реклама:

"Вступ завжди буде процесом, що ґрунтується на заслугах. І ми гарантуємо, що всі країни будуть готові до вступу. Але завершення формування нашого Союзу також є в наших основних інтересах. І це буде ключовим пріоритетом для моєї Комісії", – зазначила фон дер Ляєн.

Вона додала, що майбутнє України, Молдови та Західних Балкан – в ЄС.

"Західні Балкани, Україна, Молдова і Грузія зробили свій вільний вибір. Вони обрали свободу замість гноблення. Вони обрали демократію замість залежності. І деякі з них платять високу ціну за цей вибір. Тому ми повинні зробити свій вибір і продемонструвати непохитну відданість", – резюмувала глава ЄК.

Нагадаємо, Рада ЄС схвалила переговорні рамки для України та Молдови щодо вступу 21 червня, а міжурядові конференції, що позначили запуск переговорів з обома країнами, відбулися одна за одною 25 червня.  

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: