Зеленський застеріг від "мирних перемовин" за спиною України, натякнувши на Орбана

Новини — Четвер, 18 липня 2024, 13:34 —

Президент Володимир Зеленський закликав європейські країни зберегти єдність у питанні підтримки України.

Як повідомляє "Європейська правда", про це він заявив під час саміту Європейської політичної спільноти у Великій Британії.

Український лідер попередив, що лідер РФ Владімір Путін може спробувати зблизитися з окремими країнами або партіями, намагаючись підірвати єдність серед європейських країн.

За його словами, він може спробувати спокусити, чинити тиск або шантажувати, щоб хтось із європейських лідерів зрадив решту.

Реклама:
Голова Єврокомісії рознесла Орбанову "місію умиротворення" в Москві

"Кожен вибирає сам, як діяти, та яку спадщину залишити. Але якщо хтось у Європі намагається вирішувати питання за спинами інших або навіть за рахунок когось іншого – скажімо, України чи інших країн, то чому в такому разі нам узагалі потрібно звертати увагу на таких людей? ЄС та НАТО можуть вирішити питання без таких людей", – зазначив Зеленський.

Президент раніше заявив, що не вважає, що Орбан може бути посередником у мирному врегулюванні між Україною та Росією.

Також він казав, що угорський прем'єр не має достатнього впливу для ведення "переговорів про прининення війни" в Україні.

За даними ЗМІ, держави Європейського Союзу розглядають різні варіанти покарань для Угорщини через неузгоджений візит до Росії.

Читайте також: Непокараний Орбан: як Угорщина "на чолі" ЄС ламає правила у переговорах про Україну.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: