Зеленський застеріг від "мирних перемовин" за спиною України, натякнувши на Орбана

Четвер, 18 липня 2024, 13:34 - Андрій Синявський

Президент Володимир Зеленський закликав європейські країни зберегти єдність у питанні підтримки України.

Як повідомляє "Європейська правда", про це він заявив під час саміту Європейської політичної спільноти у Великій Британії.

Український лідер попередив, що лідер РФ Владімір Путін може спробувати зблизитися з окремими країнами або партіями, намагаючись підірвати єдність серед європейських країн.

За його словами, він може спробувати спокусити, чинити тиск або шантажувати, щоб хтось із європейських лідерів зрадив решту.

Голова Єврокомісії рознесла Орбанову "місію умиротворення" в Москві

"Кожен вибирає сам, як діяти, та яку спадщину залишити. Але якщо хтось у Європі намагається вирішувати питання за спинами інших або навіть за рахунок когось іншого – скажімо, України чи інших країн, то чому в такому разі нам узагалі потрібно звертати увагу на таких людей? ЄС та НАТО можуть вирішити питання без таких людей", – зазначив Зеленський.

Президент раніше заявив, що не вважає, що Орбан може бути посередником у мирному врегулюванні між Україною та Росією.

Також він казав, що угорський прем'єр не має достатнього впливу для ведення "переговорів про прининення війни" в Україні.

За даними ЗМІ, держави Європейського Союзу розглядають різні варіанти покарань для Угорщини через неузгоджений візит до Росії.

Читайте також: Непокараний Орбан: як Угорщина "на чолі" ЄС ламає правила у переговорах про Україну.