Фон дер Ляєн пообіцяла стримувати Китай від нападу на Тайвань

Новини — Четвер, 18 липня 2024, 14:51 —

Очільниця Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що буде намагатися стримувати Китай від вторгнення на Тайвань під час свого другого терміну на посаді. 

Про це йдеться у програмі фон дер Ляєн на наступні п'ять років у разі її переобрання на другий термін, повідомляє "Європейська правда".

Вона наголосила, що Індо-Тихоокеанський регіон почав відігравати ключове значення для майбутнього світу та пообіцяла співпрацювати у цьому контексті з Японією, Південною Кореєю, Новою Зеландією та Австралією.

"Це передбачає наші колективні зусилля з розгортання всього спектра наших об'єднаних стратегій, щоб утримати Китай від односторонньої зміни статус-кво військовими засобами, особливо щодо Тайваню", – сказала вона.

Реклама:

Фон дер Ляєн також попередила про швидке зростання військових витрат Китаю.

"Сукупні витрати ЄС на оборону з 2019 по 2021 рік зросли на 20%. За цей час витрати Росії на оборону зросли майже на 300%, а Китаю – майже на 600%", – зауважила вона.

США вважають, що потенційна війна Китаю проти Тайваню може статися до 2027 року, що припадає на середину можливого другого мандату фон дер Ляєн.

Чотири країни, з якими фон дер Ляєн пообіцяла співпрацювати щодо Тайваню, також належать до переліку чотирьох індо-тихоокеанських партнерів НАТО.

Раніше глава Індо-Тихоокеанського командування США Джон Аквіліно заявив, що Китай швидко стає більш агресивним у своїй риториці і діях в Азії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: