Голова Єврокомісії прокоментувала погляди "заступника Трампа" на Європу

Новини — Четвер, 18 липня 2024, 16:28 —

Переобрана президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн наголосила на необхідності підтримувати відносини з партнерами ЄС, незалежно від виборів у них, водночас зміцнюючи самодостатність Європи.

Так вона прокоментувала обрання Дональдом Трампом кандидата у віцепрезиденти Джей Ді Венса, який раніше критикував Євросоюз, повідомляє "Європейська правда".

За словами фон дер Ляєн, важливо вибудовувати "сильнішу Європу", незалежно від результатів виборів в інших країнах світу. І це "передбачає, зокрема, те, що ми зменшуємо залежність" від партнерів, додала вона.

"Ми дуже тісно співпрацюємо з нашими друзями та союзниками, це очевидно. Але це також означає, що ми будуємо власну міць і посилюємо якості, які має Європа. І ми наполегливо працюємо, аби мати сильну Європу", – пояснила голова Єврокомісії.

Реклама:

Джей Ді Венс, якого обрав Трамп своїм кандидатом у віцепрезиденти, неодноразово критикував Євросоюз і європейські країни. Приміром, у лютому йому не сподобалось, як Брюссель "карає" Угорщину через "відмінні погляди" на війну в Україні.

Венс також говорив про надмірну залежність Європи від США в питанні безпеки та критикував її за недостатні витрати на оборону.

На думку голови МЗС Литви, вибір Трампа означає те, що "ми вступаємо на територію невизначеності".

Читайте більше про Джей Ді Венса або дивіться нове відео "ЄвроПравди" про нього.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: