ЗМІ: Топдемократи США вважають, що Байден скоро відмовиться від участі у виборах

Новини — Четвер, 18 липня 2024, 18:10 —

Декілька топдемократів вважають, що президента США Джо Байдена невдовзі переконають не брати участі у виборах і він зніме кандидатуру. 

Про це повідомляє Axios, посилаючись на анонімні коментарі топпредставників Демократичної партії, пише "Європейська правда".

Співрозмовники видання вважають, що все більший тиск з боку лідерів Демократичної партії в Конгресі та аргументи від близьких друзів врешті переконають Байдена відмовитися від участі у виборах, і це може статися вже найближчими вихідними.

Верхівка партії, друзі Байдена та донори кампанії на тлі невтішної для президента соціології думають, що він не має шансів перемогти.

Реклама:
Майже 80% демократів схвалюють кандидатуру Гарріс, якби Байден не йшов на вибори

У приватних розмовах президента нібито переконують, що якщо він наполягатиме на своєму і піде на вибори, то може отримати розгромну поразку. Останніми днями цей тиск особливо посилився.

"Перед ним стоїть вибір – або увійти в історію як видатна особистість, або бути впевненим, що президентської бібліотеки імені Байдена ніколи не буде. Молюся, щоб він вчинив правильно, і він схильний до цього рішення", – цитує видання анонімного близького друга Байдена. 

Перед цим Politico повідомляло, що закрита соціологія демократів показала провальні результати Байдена.  

За інформацією The Washington Post, лідери демократів у Палаті представників і Сенаті під час приватних зустрічей з Байденом сказали йому, що його балотування ставить під загрозу здатність партії контролювати обидві палати Конгресу в наступному році.

Сам Байден неодноразово запевняв, що не планує відмовлятися від участі в кампанії. Проте в одному з останніх коментарів він допустив зняття з виборів у разі проблеми зі здоров’ям.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: