Deutsche Bahn відмовилася від поставленої на цей рік цілі вчасного прибуття потягів 

Четвер, 18 липня 2024, 19:29 - Марія Ємець

Німецький оператор залізниці Deutsche Bahn завчасно визнав, що не досягне встановленого на цей рік цільового показника вчасного прибуття потягів.

[SOURCE]Про це повідомляє Spiegel, пише "Європейська правда". 

Початково компанія розраховувала, що за підсумками 2024 року без спізнень прибудуть понад 70% рейсів. Проте вже зараз стало зрозуміло, що цей показник виявився недосяжним. 

Численні проблеми проявилися під час Євро-2024. Лише у червні відправився із затримкою або спізнився майже кожен другий потяг далекого прямування. 

Загалом протягом першого півріччя 2024 року без суттєвих спізнень прибули лише 62,7% рейсів далекого прямування. Це на майже шість процентних пунктів менше, ніж за перше півріччя 2023 року. 

Не набагато кращі показники і так званої пунктуальності для пасажира – яка частка мандрівників доїжджають у пункт призначення без спізнень від 15 хвилин і довше. У ці розрахунки включають і скасування потягів. За ці шість місяців такий показник становив 66,8%.

Залізниця пояснює ситуацію частими страйками, ремонтами та модернізацією інфраструктури та екстремальними погодними явищами, що також стали суттєвим фактором – особливо у червні

"Із в середньому 400 потягів за день, на майже удвічі більшу кількість потягів далекого прямування вплинули такі явища як зсуви, підтоплення, прориви дамб, аніж зазвичай", – зазначили у DB. 

Показник виявився навіть гіршим, ніж під час катастрофічних повеней на заході Німеччини влітку 2021 року. 

Нагадаємо, нещодавно на майже пів року закрили для руху одну з найбільш насичених ділянок німецької залізниці – від Франкфурта до Мангейма. Наступні 5 місяців там будуть проводити масштабні модернізаційні роботи.