Зеленський обговорив з прем'єром Іспанії графік надходження зброї в Україну

П'ятниця, 19 липня 2024, 10:55 - Олег Павлюк

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із прем’єр-міністром Іспанії Педро Санчесом на полях ІV саміту Європейської політичної спільноти.

Як пише "Європейська правда", про це він повідомив у X (Twitter).

За його словами, вони обговорили графік надходження озброєння й подальшу оборонну підтримку, а також реалізацію рішень першого Глобального саміту миру та заплановані тематичні конференції за пунктами "формули миру".

"Дякую за незмінну підтримку України та нещодавні рішення щодо передачі оборонної допомоги", – заявив український лідер.

Нещодавно Іспанія відправила в Україну нову партію військової допомоги, до якої увійшли у тому числі десять відремонтованих танків Leopard 2A4.

З цією партією загальна кількість танків, які Іспанія передала Україні, досягла 20. Наступну партію планують передати у другій половині 2024 року. 

У червні неофіційно повідомляли, що Іспанія передала Україні другу партію зенітних ракет до систем протиповітряної оборони Patriot.

Нагадаємо, 20 травня міністерка оборони Іспанії Маргарита Роблес оголосила про відправлення в Україну другої партії танків Leopard, а також іншої військової допомоги.