Орбан обіцяє продовжити свою "мирну місію" попри критику

Новини — П'ятниця, 19 липня 2024, 11:27 —

Угорський прем'єр-міністр Віктор Орбан заявив, що продовжить свою "мирну місію", незважаючи на критику з боку Європейського Союзу.

Відповідну заяву Орбан зробив в інтерв'ю державному радіо, яке наводить Bloomberg, повідомляє "Європейська правда".

Орбан заявив, що продовжуватиме повідомляти про свої зустрічі лише після того, як вони відбудуться, як це було у випадку з його неузгодженими поїздками до Росії та Китаю.

Він також вважає, що миротворча місія необхідна, щоб зупинити поширення війни.

Реклама:

На його думку, не потрібно розмовляти зі сторонами, а потрібно сказати їм, "що весь світ хоче миру, тому що ця війна шкодить усім" і що "світові держави чекають початку мирних переговорів".

Орбан також переконаний, що Європа зміниться: "Просто дуже важко вибратися з окопів, у яких вони перебувають. Але я впевнений, що все зміниться не пізніше дня президентських виборів у США. Тільки краще, щоб це не було панічним і поспішним поворотом".

Нагадаємо, євродепутати напередодні схвалили резолюцію на підтримку України, в якій, зокрема, засудили неузгоджені зовнішньополітичні дії угорського прем'єр-міністра.

Єврокомісія раніше вирішила знизити рівень представництва на неформальних засіданнях Ради ЄС під час угорського головування, аби показати невдоволення неузгодженими зовнішньополітичними кроками Віктора Орбана. Аналогічний крок ухвалили кілька держав-членів.

У Європейській комісії водночас кажуть, що юридично не можуть позбавити Угорщину головування у Раді ЄС, але можуть бойкотувати його.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: