Місто в Нідерландах безкоштовно роздаватиме мешканцям презервативи

Новини — П'ятниця, 19 липня 2024, 21:54 —

Міська влада Дімена, що в центральній частині Нідерландів, переважно більшістю голосів підтримала ініціативу з безкоштовної роздачі презервативів місцевим мешканцям.

Про це пише "Європейська правда" з посиланням на ANP.

Ініціатива під назвою "Робити правильно, робити безпечно!", яку підтримали всі депутати Дімена, за винятком двох, діятиме у 2025 і 2026 роках. Планується, що презервативи будуть роздавати в місцях, де зараз можна знайти безкоштовні менструальні засоби, за винятком початкових шкіл.

Депутати Дімена пояснили, що необхідно вживати заходів для запобігання захворюванням, що передаються статевим шляхом (ЗПСШ), і "сприяти сексуальному здоров'ю".

Реклама:
У Нідерландах винесли перший вирок за зняття презерватива під час сексу

Вони посилаються на дослідження Нідерландського інституту охорони здоров'я RIVM у червні 2023 року, яке показало, що кількість ІПСШ серед молоді зростає. Депутати вважають, що "профілактика краще, ніж лікування, а профілактика починається з обізнаності та доступності презервативів".

Безкоштовні презервативи повинні супроводжуватися інформацією про ІПСШ та безпечний секс, наприклад флаєром або QR-кодом.

Депутати у своєму рішенні також просять з'ясувати, як можна заохотити заклади громадського харчування, будинки для людей похилого віку, фонди та асоціації до встановлення автоматів з продажу презервативів.

Подібні ініціативи існують і в інших європейських країнах. У Люксембургу, приміром, з минулого року можна отримати повну компенсацію на вартість більшості контрацептивів.

Раніше міністерка охорони здоров’я Норвегії Інгвільд Х’єркол закликала молодь використовувати презервативи на тлі зростання кількості випадків статевих інфекцій.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: