ЗМІ: Орбан має приїхати до Києва у вівторок

Новини — Вівторок, 2 липня 2024, 07:22 —

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан здійснить візит до Києва вже у вівторок, 2 липня.

Про це з посиланням на трьох поінформованих співрозмовників повідомляє FT, пише "Європейська правда". Таку ж інформацію з посиланням на джерела оприлюднили The Guardian.

Під час поїздки, що стане першим візитом Орбана в Україну за багато років, заплановані зустрічі з президентом Володимиром Зеленським та іншими топпосадовцями. 

Наприкінці минулого тижня, нагадаємо, Орбан і Зеленський перетиналися на полях саміту лідерів ЄС у Брюсселі. 

Реклама:

Тоді "ЄвроПравді" стало відомо, що угорський лідер наступного (тобто вже цього) тижня може зустрітися із Зеленським, можливо, в Україні, аби зробити крок до налагодження відносин між Києвом і Будапештом під тиском з боку ЄС.

Перед цим, як елемент домовленості для запуску переговорів про вступ України до ЄС, Україна погодилася виконати низку умов Угорщини, про зміст яких повідомила "Європейська правда", однак частина цих умов є нереалістичними для виконання, і узгодження цього очевидно потребує домовленостей на рівні лідерів.

З 1 липня Угорщина почала піврічне головування у Раді ЄС за ротаційним принципом, перейнявши цю роль від Бельгії, Зеленський привітав Будапешт з початком головування.  

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: